Digitaal lesgeven
26 maart 2020 Reacties uitgeschakeld voor Digitaal lesgeven Corona,Mededeling Redactie

We hopen dat iedereen nog steeds gezond is én natuurlijk gezond blijft!

We snappen ook dat het niet leuk is om verplicht thuis te zitten en je wekelijkse activiteiten niet te kunnen doen, zoals lesgeven bij de VTZ. Daarom geven we hier een aantal tips, zodat je als nog les kan geven aan je lesneemster.

Tools online lesgeven

Onze collega’s van Het Begint met Taal hebben een handige lijst opgesteld van tools waarmee je toch nog les kunt blijven geven!

  • Facetime-bellen met beeld voor 2 tot meer personen.
  • Whats-app bellen met beeld voor 2 of meer personen.
  • Met Google Hangouts kun je (video)bellen en chatten. Dit kun zowel één-op-één doen als met een groep. In Hangouts kun je met maximaal 10 mensen tegelijk videochatten; Het is via je computer, laptop, smartphone en tablet te gebruiken en je kunt gemakkelijk je scherm delen met anderen. Maar: Alle deelnemers hebben een Google-account nodig.
  • Met Microsoft Teams kun je ook (video)bellen en chatten tot wel 300 personen. Je hebt een (gratis) account nodig en kunt vervolgens anderen (zonder account) uitnodigen. Ook schermdelen is mogelijk.
  • Skype is een internetdienst waarmee je gratis kunt videobellen met mensen uit de hele wereld. Je kunt zien wanneer de ander beschikbaar is en je eigen status aanpassen. Tegen geringe kosten kun je naar vaste lijnen bellen. Maar: Je moet Skype downloaden en installeren op je computer. Alle gebruikers moeten een Skype-account hebben (en dus een installatie op hun computer). Je kunt met maximaal 5 mensen tegelijkertijd videobellen.
  • Whereby  is een app waarmee je gemakkelijk een videogesprek kunt houden met collega’s. Het grote voordeel is dat je nergens hoeft in te loggen, waardoor het net even wat makkelijker en sneller in gebruik is. Je hoeft je niet te registreren. Je kunt gewoon een link naar alle deelnemers sturen. Het werkt in Chrome, FireFox en Opera, zonder dat je iets hoeft te installeren. Maar: Je kunt met maximaal 4 mensen tegelijkertijd videobellen en met ieder gesprek maak je een nieuwe link aan.
  • Zoom heeft een gratis optie waarbij je maar liefst 100 man tegelijk in een online vergadering kunt hebben, maar dan wordt het videogesprek wel na veertig minuten afgekapt. Het voordeel van Zoom is dat je deelnemers geen Zoomaccount hoeven te hebben om deel te nemen. Je deelt vooraf simpelweg een link waarop de deelnemer kan klikken op het afgesproken tijdstip.

(Bron: www.hetbegintmettaal.nl)

Heb je nog tips of ideeën voor andere lesgeefsters? Post deze dan op onze Facebook pagina!

Vragen

Heb je nog vragen over lesgeven tijdens de coronacrisis? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt direct je contactpersoon benaderen of stuur een mail naar vrouwentaalgroepzeist@gmail.com.

About The Author