Kan ik weer les gaan geven?
12 mei 2020 Reacties uitgeschakeld voor Kan ik weer les gaan geven? Corona,Mededeling Redactie

Hopelijk gaat het goed met jou en jouw naasten. Overweeg je om na 19 mei weer les te gaan geven, hou dan graag rekening met de volgende maatregelen:

  1. Anderhalve meter afstand
  2. Hygiëne
  3. Volg je hart in combinatie met gezond verstand

1. Anderhalve meter afstand

Is het binnen niet mogelijk om de afstand van 1,5 meter te bewaren? Wellicht is het leuk om samen een wandelingetje buiten te maken! Je kunt dan op gepaste afstand in ieder geval toch oefenen met spreken. Een nuttige oefening en voor velen is het een welkome afleiding om even uit een eventueel isolement te zijn.

Tip: stuur een brief naar je lesgeefster

Om toch te kunnen oefenen met schrijven en lezen kun je jouw lesneemster een ‘ouderwetse’ brief of ansichtkaart sturen. Gewoon voor leuk, maar je kunt bijvoorbeeld ook huiswerk uitwisselen!

Met jouw brief of kaartje stuur je ook een gefrankeerde antwoord envelop naar de lesneemster, zodat ze jou kan antwoorden.

Kosten voor enveloppen en frankeren mag je declareren bij de VTZ binnen redelijke grenzen. Een bonnetje is in dit geval niet nodig. Stuur dan een mailtje met het bedrag, de onderbouwing van je declaratie, naam en rekeningnummer naar de vrouwentaalgroepzeist@gmail.com.

2. Hygiëne

Handen wassen is een must in deze corona tijden. Hieronder vind je een filmpje én een instructiekaart (pdf) hoe je dat op de juiste wijze doet. Wijs je lesneemster hier ook vooral op en deel met haar de uitleg.

Hoe was je goed je handen?

3. Volg je hart in combinatie met gezond verstand

Het lesgeven doe je op een moment waarop jij dat ziet zitten. Stel dat je jouw lesneemster niezend ontmoet (of het nu hooikoorts is of niet) , verzet dan de afspraak. Ben je onzeker over jouw eigen kwetsbaarheid, neem geen risico.

Wees creatief, maar gezondheid staat voorop!

Vragen of wil je iets delen?

Heb je vragen of wil je iets delen (ervaringen/leuke creatieve ideeën om les te geven), aarzel niet om contact op te nemen met ons via: vrouwentaalgroepzeist@gmail.com of het contactformulier op onze site.

Voor updates houd je onze website en Facebookpagina in de gaten!

Blijf veilig en gezond!


Meer lezen

Update Corona – Vanaf 20 mei mag lesgeven weer

Digitaal lesgeven

Webinar ‘Taalcoaching op afstand’

About The Author